Sunday, April 1, 2012

karkauspäivän hamekko / the leapday skirt dress

Ensin se oli hame. Oikein hankalan muotoinen minun ylleni. Sitten siitä tulikin mekko, joka on kerrassaan sopivan muotoinen Liisulle.

Yläkuvassa ensimmäiset leikkaukset hameesta. Olin kiristänyt vyötärönauhan sopivan kireälle, kaula-aukkokireydelle.Tietysti leikkasin tuon helman viistosti hihojen alta, helma levenemään kauniisti. Todella helppo ja nopea. Hiha-kylkisauman ompelee kerralla.
Jos haluaa, Liisu ei halunnut, niin tuohonhan voi tehdä vielä kuminauhaa vyötärölle, ja voi siitä tuleekin ihana niin. Meillä nyt hulmutaan näin, villinään.
Käytän noihin hihoihin ja siihen mahdolliseen vyötärökuminauhameininkiin ohutta kumilankaa, joka kierretään alalangaksi puolaan. Voi sen tehdä muullakin tavalla.


Thin, wonderful indian cotton skirt, that didn´t fit me at all, became a great dress for Liisu. 

In the top picture i´ve just started to cut the skirt. You can see the idea. The waist becomes neck. It just needs to be tied smaller with elastic band.
The side/sleeve seams are one big seam. Elastic thread in the bobbin works nicely in the gatherings of the sleeve. She didn´t want to, but some elastic on the waist makes this dress super cute. She prefers wild flutter.